Megépítették a világ első igazi Transformer robotját - videó

igazi Transformer
Vágólapra másolva!
Aki azt gondolta, hogy csak a filmvásznon létezhetnek az autóvá átalakuló óriási robotok, akkor annak most japán tudósok okozhatnak csalódást. 
Vágólapra másolva!

Japán fejlesztőmérnökök elsőként a világon hoztak létre a Transformers filmekből jól ismert úgynevezett autobotot - írja a Mirror.

A közel négyméteres J-deite RIDE nevű robot álló helyzetéből alakul át egy sportautóra emlékeztető formává, majd pedig vissza.

Ezt úgy is megteszi, hogy két ember tartózkodik a "fedélzetén".

A mérnöki csapat három évig dolgozott a kifejlesztésén.

Az átalakulása nagyjából egy perc alatt megtörténik.

A robot gyalogolva 100 méter tud megtenni óránként, kerekein pedig elméletileg 60 kilométer per órás sebességgel tud haladni, azonban a fejlesztők elmondták teremtményüket még nem tesztelték a raktáron kívüli szituációkban.

A Brave Robotics nevű japán cég vezérigazgatója, aki egy mobiltelefonos óriáscéggel és egy hullámvasutakat készítő vállalattal közösen kezdeményezte a projektet, elmondta, hogy a gyerekkorában látott anime rajzfilmekben látott Transformerek ihlették meg őt.

A fejlesztők elmondták, hogy a szórakoztatóipart szeretnék megcélozni.

Élményparkokba és utcai parádékra is elvinnék a robotot.

Hozzátették, hogy bár egy drága játékszerről van szó, de ezzel a fejlesztéssel szeretnének másokat is megihletni, illetve szélesíteni az emberi képzelet határait.