Meghalt egy csecsemő, miután megkeresztelték

ortodox keresztelő
Romániában rengeteg kritika éri az ortodox egyházat, mivel a keresztelési ceremónia túlságosan hosszadalmas és megterhelő a csecsemők számára (Illusztráció).
Vágólapra másolva!
Azt egyelőre nem tudni, hogy a haláleset összefüggésben áll-e a kereszteléssel. Pár héttel korábban egy másik román megyében egy újszülött kislány a szertatás alatt vesztette életét, miután a pópa alámerítette a keresztvízben. A rendőrség vizsgálatot indított - számolt be az esetekről a Maszol.ro hírportál. 
Vágólapra másolva!

Keresztelője napján vesztette életét egy 3 hónapos kisfiú a hétvégén a romániai Neamt megyében.

A szülők este vették észre, hogy a kicsi nem szuszog, ezért azonnal riasztották a mentőket, akik a kiérkezésük után már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A rendőrség vizsgálatot indított, egyben elrendelte a boncolást, hogy megállapítsák a tragédia okát. Egyelőre tehát nem tudni, hogy a haláleset összefüggésben áll-e a kereszteléssel, de

korábban több esetben is kiderült, hogy a kisbabáknak sokszor valóságos tortúrát kell kiállniuk a hosszadalmas ortodox szertartás alatt.

A román ortodox egyházat rengeteg kritika éri, mivel a keresztelési ceremónia túlságosan hosszadalmas és megterhelő a csecsemők számára (Illusztráció). Forrás: AP

Pár hete egy másik román megyében a keresztelő közben halt meg egy kisbaba.

A szertartást végző ortodox pópa csak a ceremónia végén vette észre, hogy a gyermek már nem lélegzik.

Akkor a templomba riasztották a mentőket. Kórházba szállítás közben a mentőautóban megpróbálták újraéleszteni a csecsemőt, de az életét már nem sikerült megmenteni.

A boncolásnál beigazolódott, hogy a kislány halálát fulladás okozta.