A svéd társadalom kezd felébredni

svédország, menekült
Refugees sleep outside the entrance of the Swedish Migration Agency's arrival center for asylum seekers at Jagersro in Malmo, Sweden, early November 20, 2015. The day before, 600 refugees arrived in Malmo within 3 hours and the Swedish Migration Agency said in a press statement that they no longer can guarantee accommodation for all asylum seekers. AFP PHOTO / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON +++ SWEDEN OUT +++ / AFP / TT NEWS AGENCY / STIG-AKE JONSSON
Vágólapra másolva!
A svéd társadalom kezd felébredni - mondta a bevándorlás hatásait elemezve Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.
Vágólapra másolva!

A szakember emlékeztetett arra, hogy a 20. század második felében három sikeres integráció is volt: az 1956-os magyar forradalom leverése, az 1968-as csehszlovákiai intervenció és néhány évvel később Chiléből Allende kormányának megbuktatása után érkező menekülteké.

- emelte ki.

Migránsok Svédországban Forrás: AFP/Copyright: Stig-Ake Jonsson/Stig-Ake Jonsson

Nógrádi György szerint a svéd társadalom eddig abból indult ki, hogy a kormánya jót akar. Az elmúlt években azonban

a Svédországba áramló migránsok tönkreteszik az oktatási rendszert, no-go zónákat hoznak létre a történelmi belvárosokban, több tízezerről azt sem tudják, hol van, a templomokról lekerülnek a keresztek, hogy ne zavarják a migránsokat.

A svédek a külvárosokba menekülnek, és sokan azt mondják, hogy nyugdíjasként inkább külföldre települnek, mert félnek - mondta a szakértő.
Az ősszel választások lesznek Svédországban, meglátjuk, hogyan reagál minderre a társadalom - jegyezte meg Nógrádi György.