Az ungváriak nagyon elégedetlenek az életszínvonalukkal

Nagy-Magyarország túra, Ungvár
Vágólapra másolva!
Az ukrán lakosság Vinnicjában, Luckban és Harkivban a legelégedettebb az élettel, amíg Ungvár ebben a vonatkozásban az utolsó előtti helyen áll – derül ki a Rejting szociológiai csoport által készített felmérésből, amelyet az UNIAN hírügynökség ismertetett.
Vágólapra másolva!

A megkérdezetteknek 22 szférát és szolgáltatást kellett értékelniük egytől ötig terjedő skálán.

Véleményt mondhattak egyebek mellett a városuk infrastruktúrájáról, a kommunális, a humanitárius szférákról, az egészségügyről, az oktatásról, és a rendvédelmi szervek tevékenységéről is.

A kapott eredményeket összegezve a szociológusok kiszámították a kutatásba bevont települések átlagát. Az összeállított rangsor élén Vinnicja városa végzett 3,6-es átlageredménnyel. Egyaránt 3,3-es mutatóval osztozik a második helyen Luck és Harkiv. A legrosszabb, 2,7-es eredménnyel Herszon és Csernyici város végzett az utolsó helyen.

Ungvár látképe. Forrás: Origo

Kárpátalja székhelyét Ungvárt a maga 2,8-es átlagával utolsó előtti helyre rangsorolta a felmérés.

A felmérésből továbbá kiderül, hogy az emberek leginkább az ukrán elnökkel, a miniszteri kabinettel és a Legfelsőbb Tanáccsal (ukrán parlament) elégedetlenek az ország intézményei közül. Csak alig valamivel jobb a bíróságok és az ügyészség megítélése.

Ugyanakkor az intézményi rangsor elején találhatóak az önkéntes szervezetek, a hadsereg és az egyház.

Ungvár történelmi városrésze. Forrás: MTI

A felmérésben egyébként több mintegy 20 ezer városlakót kérdeztek meg Ukrajna azon 22 megyeszékhelyén, amelyek nem állnak a szakadár fegyveresek ellenőrzése alatt.