Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Migránsok fenyegették meg a köztévé stábját

Ebben a házban élt a marokkói terrorista
Vágólapra másolva!
Megfenyegették az M1 stábját Franciaországban. Azon, a főleg bevándorlók által lakott környéken dolgoztak, ahol a pénteken túszokat szedő és gyilkoló marokkói terrorista élt. A forgatás alatt többen is megfélemlítették a stábot. Például azt mondták nekik, hogy arrafelé hatalmas kövek vannak, és ezek bármikor a fejükre eshetnek. Nem ez az első eset, hogy a helyiek elüldözik az újságírókat.
Vágólapra másolva!

Péntek délelőtt 11 órakor egy marokkói férfi berontott a dél-franciaországi Trebes egyik szupermarketébe, három embert megölt, az életben maradt dolgozókat és a vásárlókat pedig túszul ejtette. A férfi korábban rendőrökre támadt, közülük az egyik tisztet meglőtte.

A hatóságok több órán keresztül próbálták rávenni, hogy adja meg magát, de erre nem volt hajlandó. Végül a rendőrök megrohamozták a szupermarketet, lelőtték a fegyveres támadót, és kiszabadították a polgári túszokat kiváltó egyenruhást.

Az M1 stábja abban a negyedben szeretett volna forgatni, ahol a terrorista élt, Carcassonne-ban.

„Megtaláltuk azt a sorházat, ahol lakott. Még a kamerát sem vettük elő, az autóban ültünk, amikor már fenyegetést kaptunk.

Megfenyegettek, hogy távozzunk innen, mert nincs jogunk itt lenni,

azt mondták, ha nem megyünk el, nagy kövek vannak a környéken, amelyek ránk eshetnek" – nyilatkozta Tóth Hajnalka, az MTVA tudósítója az M1 kedd reggeli műsorában.

„A fenyegetést követően távolabb mentünk a helyszíntől, és úgy döntöttünk, hogy csak a bejelentkezés előtt közvetlenül térünk vissza. Amint az operatőr kollégám elkezdte felállítani a kameraállványt, megjelent egy fiatalember, aki többször is elmondta, hogy azért jött ide, mert nekünk szeretne jót" – mondta a riporter.

Azt mondta, hogy szeretné, ha tiszteletben tartanánk a családot, és most még kedves hangnemben szól, de ha maradunk, akkor valószínűleg 20 ember fog megjelenni, akik már nem kedvesen fognak megszólítani minket, és akár kárt tehetnek a felszerelésünkben is" – tette hozzá.

Ebben a házban élt a marokkói terrorista Forrás: hirado.hu

„Végül az operatőr kollégámmal megegyeztünk abban, hogy egy utcával távolabb megyünk, hiszen az illető azt mondta, ha egy sarokkal arrébb megyünk, nem lesz baj. Ezért döntöttünk úgy, hogy jobb elkerülni a bajt" – közölte Tóth Hajnalka.

A riporter elmondta:

Carcassone nem túl jó hírű negyedének lakóinak nagy része bevándorló.

A környék már többször került be a hírek közé drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyek miatt.

A társasházakban lakók vagy elfogadják a kialakult helyzetet, vagy nincs választásuk, mert anyagilag ezt tudják megengedni maguknak. A város többi részének lakói valószínűleg elkerüli ezt a környéket – fűzte hozzá Tóth Hajnalka.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről