Csak emberekkel beszélünk. Nőkkel nem - mondják a migránsok

Several injured after shooting in Munich CRIME
Policemen can be seen on a street near the S-Bahn (city train) station in Unterfoehring, Germany, 13 June 2017. Several people, including a policewoman, were injured in a shooting at the S-Bahn train station in Unterfoehring during Tuesday morning. Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
A német rendőrnőknek már régóta nem kell megküzdeni a diszkriminációval, most viszont újra felmerült ez a probléma, ugyanis ha intézkedniük kell, a migránsok nem hajlandók szóba állni velük. Azt mondják: csak férfi rendőrrel beszélnek. Rendőrnővel soha. Ráadásul több esetben zaklatják, inzultálják is a rendőrnőket – lényegében ellehetetlenítik a munkájukat, és átnéznek rajtuk.
Vágólapra másolva!

A brandenburgi rendőrség negyede nő – és ezt a német rendőrségi vezetők kifejezetten előnyösnek tartják, ugyanis könnyebben, gyorsabban tudnak intézkedni a nők az utcákon, ha arra szükség van. A rendőrnők könnyebben kezelik ugyanis a konfliktusokat a tapasztalatok szerint, mert a balesetekben, vagy egyéb ügyeknél az emberek könnyebben elfogadnak egy női intézkedő rendőrt – a rendőr férfiakat az emberek hamarabb tekintik „ellenségnek", mint a rendőrnőket.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

Erika Krause-Schöne, a brandenburgi rendőrség egyik rendőre azt mondta, az utóbbi hónapokban hihetetlenül nehéz a munkájuk. Nemcsak az a gond, hogy a migránsok nem állnak velük szóba, hanem az is, hogy inzultálják őket.

– mondta az ötven éves rendőrnő.
A bűnügyi statisztikák is azt mutatják, hogy 2014 és 2016 között a rendőrnőknek ellenállók száma 6800-ról 8200-ra nőtt. És ez csupán az a szám, ahányan nem voltak hajlandók elfogadni a rendőrnők intézkedését. A szexuális sértések, inzultálások ebben nincsenek benne – mondta Krause-Schöne.
Ráadásul a migránsok közül egyre többen utasítják el a rendőrnőket, sőt, a női tisztviselők intézkedéseit is. Volt, hogy szó szerint azt mondták: