A japán "babagyáros" apának ítélték a 13 bérgyereket

japán babagyáros, 13 gyerek
A rendőrség által megtalált első kilenc gyermek fotói
Vágólapra másolva!
A bangkoki bíróság megadta az egyedüli, kizárólagos szülő jogát annak a gazdag japán férfinak, akinek 13 gyereke született thaiföldi béranyáktól. A történet nem mindennapi, még az is lehet, hogy akár Hollywoodot is megihleti majd.
Vágólapra másolva!

A döntés szerint a 28 éves Mitsutoki Shigeta kapta meg a gyerekek felügyeleti jogát. Shigeta az úgynevezett "babagyár" botrány során került a figyelem középpontjába még 2014-ben, amikor a rendőrség kilenc csecsemőt és egy terhes béranyát talált egy bangkoki lakásban. - írja az Independent.

A DNS tesztek bizonyították, hogy a japán férfi a gyerekek apja, akikre egyébként kilenc dadus vigyázott.

A rendőrség közölte, hogy később több csecsemőt is találtak, akiket szintén a japán üzletember nevelt.

A rendőrség által megtalált első kilenc baba fotói Forrás: Athit Perawongmetha/Reuters

Négy gyerek Kambodzsába került, ami arra ösztönözte az Interpolt, hogy nyomozni kezdjen a férfi után, emberkereskedelem gyanúja miatt.

A New Life termékenységi klinika két béranyát biztosított a japán férfi számára. Az intézmény alapítója elmondta, hogy ő már az első gyerek megszületésénél 2013-ban értesítette az Interpolt.

- mondta a klinika vezetője az AP hírügynökségnek.

A férfi a vezetőnek azt is elmondta, hogy meg akarja nyerni a választásokat, ezért szeretne minél több gyereket, mert az növelheti a mellette szavazók számát.

Shigeta egy ügyvéddel az oldalán, szembe szállt az őt ért vádakkal, és beperelte Thaiföld szociális fejlesztési minisztériumát és emberi biztonsági minisztériumát.

A mai tárgyaláson a japán üzletember nem jelent meg. A bíróság úgy határozott, hogy Shigetának, aki egyébként egy millliárdos fia, elég pénze van ahhoz, hogy nevelje a gyerekeket.

A gyerekek jelenleg még állami gondozásban vannak, de hamarosan a férfihoz kerülhetnek. Shigeta ügye volt az egyik, amely ahhoz vezett, hogy Thaiföld betiltotta, hogy külföldiek béranyákat kérhessenek.