Tömegkarambolok miatt lezárták a D1-es autópályát Csehországban

cseh tömegkarambol
Csehországi tömegkarambol a D1-es autópályán.
Vágólapra másolva!
A Csehországot keresztül szelő D1-es autópályán, Prágától délre a 100-as kilométerkőnél legalább 30 gépjármű ütközött, köztük több kamion. Nem sokkal korábban a 173-as kilométerszelvénynél is kisebb tömegkarambol volt. A délutáni tömegkarambolok miatt az autópályát teljes szélességében lezárták- számolt be a CT24 közszolgálati hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

A CT24 beszámolója szerint a korábbi, Párágától távolabbi balesetnél a mentőalakulatok több sofőrt is csak lángvágókkal tudtak kiszabadítani.

Az ország legforgalmasabb autópályája mentén szinte egész nap havazott, így a mentők és tűzoltók is csak nehezen jutottak el az első baleset helyszínére.

Prágától 100 km-re a D1-es autópályán legalább 30 gépjármű karambolozott. Forrás: MTI/AP/CTK/Lubos Pavlicek

Majd egy óra sem telt el, amikor egy még nagyobb tömegkarambolhoz riasztották a helyi katasztrófavédelem embereit a D1-es autópálya 100-as kilométerszelvényéhez, Vetrnom Jeníkove település közelében.

Ott legalább 30 gépjármű, köztük legalább 10 teherautó és kamion karambolozott a pálya mindkét oldalán.

- nyilatkozta a cseh hírtelevíziónak Pavel Sváb, rendőrségi szóvivő. Kora este több kilométeres kocsisor torlódott fel a D1-es autópálya mindkét oldalán.

Csehországi tömegkarambol a D1-es autópályán. Forrás: MTI/AP/CTK/Lubos Pavlicek

Egyébként Csehország-szerte rengeteg közúti baleset történt kedden, többek között a D10-es és a D35-ös autópályákon. Dél-Morvaországban szintén sok közút járhatatlanná vált a komoly havazások miatt.