Gyújtogatással tiltakoztak Ferenc pápa látogatása ellen

FERENC pápa
A magyar úszóbajnokok kezet foghattak Ferenc pápával
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem lehet tudni, kik voltak a gyújtogatók, akik több templomot és épületet is megpróbáltak felégetni Chile számos déli körzetében. Temucóba szerdán érkezik meg Ferenc pápa, hogy nagyszabású misét tartson - jelentették rendőrségi források. A támadásokban egy rendőr megsebesült.
Vágólapra másolva!

A támadók

három helikoptert, két templomot, egy iskolát és egy mezőgazdasági birtokot

próbáltak meg felgyújtani. A támadás következtében két helikopter teljesen leégett. A gyújtogatásokat a dél-chilei Araucaníában és a vele szomszédos Biobío és Los Ríos nevű körzetekben követték el.

Araucaníában egy rendőr megsebesült az után, hogy megpróbálta visszaverni a csuklyát viselő elkövetők támadását a birtoknál.

Ferenc pápa Forrás: MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami

Az egyházzal szembeni chilei ellenérzések a közelmúltban már megmutatkoztak templomok felgyújtásában, megrongálásában is. Az elmúlt héten legalább

nyolc templomot ért támadás.

Ezek mögött azonban a hatóságok gyanúja szerint a mapuche indián törzs tagjai állnak, akik az ország déli részén végrehajtott földkisajátítások miatt tiltakoznak.

A pápa január 15. és 18. között tartózkodik Chilében, ahol a főváros és Temuco mellett meglátogatja az ország északi részén fekvő Iquique várost is. A katolikus egyházfő ez után, január 18. és 21. között Peruba látogat Greg Burke szentszéki szóvivő közlése szerint.