Még mindig túl sok migráns érkezik Németországba

Thomas de Maiziere German Interior Minister Thomas de Maiziere (CDU) presents measures for increased security in Germany, in Berlin, Germany, 11 August 2016. 
PHOTO: WOLFGANG KUMM/DPA
Thomas de Maiziere, német belügyminiszter
Vágólapra másolva!
A menedékkérők számának csökkenése ellenére nincs vége a nemzetközi menekültválságnak, és a migráció a következő évtizedek egyik legnagyobb kihívása lesz, amelyre "európai választ" kell adni – mondta Thomas de Maiziere német szövetségi belügyminiszter kedden Berlinben.
Vágólapra másolva!

Thomas de Maiziere a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) 2017-es jelentését bemutató tájékoztatóján hangsúlyozta, hogy

még mindig "túl sok" menedékkérő érkezik Németországba, és továbbra is a "bűnöző embercsempészek" döntenek arról, hogy ki jöhet, ami a lehető "legembertelenebb" kiválasztási mód.

Kiemelte: azt kell elérni, hogy "Európa döntsön arról, ki jöhet Európába és Németországba", és csak védelemre szoruló emberek érkezzenek, és ne olyanok, akik a jobb élet reményében akarnak bevándorolni.

Thomas de Maiziere német belügyminiszter Forrás: AFP/DPA/Wolfgang Kumm

Szerinte ki kell alakítani egy új európai uniós menekültügyi rendszert, amelynek része egy "méltányos és szolidáris elosztási mechanizmus".

A BAMF jelentése szerint 2017-ben 186 644 menedékkérőt vett nyilvántartásba, az egy évvel korábbi 280 ezer után.