Meghalt a mormon egyház vezetője

Thomas Monson
Thomas Monson, a mormon egyház, az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Egyházának tizenhatodik elnöke, aki 2018. január 2-án, 90 éves korában elhunyt.
Vágólapra másolva!
Kilencvenéves korában az egyesült államokbeli Salt Lake City-beli otthonában meghalt a mormon egyházat vezető Thomas Monson - közölte a felekezet szerdán.
Vágólapra másolva!

Thomas Monson 2008-ban lett az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza vezetője.

A hívek körében az a hír járta róla, hogy próféta, és isteni kinyilatkoztatásokat kap.


A férfi kedd este családja körében halt meg - írta honlapján a mormon egyház.

Thomas Monson, a mormon egyház vezetője, az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Egyházának tizenhatodik elnöke, aki 2018. január 2-án, 90 éves korában hunyt el. Forrás: MTI/AP/Rick Bowmer

Monson Salt Lake Cityben született és nőtt fel, 1963 óta volt tagja a hitközség vezetésének. Emellett sikeres üzletember volt, különösen a könyvkiadás terén.

Elhalálozás esetén az elnöki posztot a tizenkét apostol kvórumának vezetője veszi át. Jelenleg a 93 éves Russell Nelson viseli ezt a tisztséget.

Az amerikai eredetű keresztény egyházat 1830-ban alapította Joseph Smith. A mormonok úgy hiszik, hogy Jézus Krisztus, aki él, időről időre elhív tizenkét apostolt, hogy vezesse egyházát. Vallásuk a hagyományos Biblián nyugszik, de kiegészül "A mormon könyve"-vel.

Az egyháznak világszerte 15,8 millió tagja van, köztük Mitt Romney amerikai politikus, volt elnökjelölt és Katherine Heigl Emmy-díjas színésznő.