Meghalt France Gall

France Gall
Vágólapra másolva!
71 éves korában meghalt France Gall, a yé-yé popzenei stílus talán legtehetségesebb énekesnője. Színpadi élete azonban már régen befejeződött, erről ő maga döntött. Miután a kilencvenes években meghalt az akkor 19 éves kislánya, már csak egyszer lépett színpadra: 2000-ben, Johnny Hallyday társaságában. Amikor néhány héttel ezelőtt, december közepén France Gall nem volt jelen Johnny Hallyday temetésén, sokan arról beszéltek, hogy ismét nagyon beteg lehet France Gall. És ez így is volt: húsz évvel ezelőtti, sikeres mellrákműtétje után ismét beteg lett, és az elmúlt két évben sokat szenvedett. 
Vágólapra másolva!
1970. június 4-én a mainzi Deutsche Schlagerwettbewerb dalversenyen készített kép France Gall francia énekesnőről. Gall, az 1965-ös Eurovíziós Dalfesztivál győztese, a francia rock- és könnyűzene egyik legismertebb szerzőjének és előadójának, Michel Berger-nek az özvegye Forrás: MTI/AP/Peter Hillebrecht

Zenészcsaládból származott, édesapja Charles Aznavournak is írt számot. Már 16 évesen színpadon volt, majd Serge Gainsbourg-ral megnyerték az Euróviziós dalfesztivált. Nagyon okosan nem akart a furcsa zseni, Gainsbourg Lolita-szerű társa maradni, és már a hatvanas évek második felében saját dalokkal turnézott. 1967-re az egyik legnagyobb francia popsztár lett, azaz, 20 éves korára.

Aztán Michel Berger beleszeretett és összeházasodtak. Michel Berger nagyon sikeres zeneszerző, énekes, dalszövegíró volt. 1992-ben aztán Michel Berger teniszezés közben összeesett és meghalt, 44 éves korában. Miután 19 éves lányuk egy öröklött genetikai betegségben meghalt, France Gall elhatározta, hogy visszavonul. Utoljára 2000-ben lépett színpadra.