Az EU a mi pénzünkből akarja "integrálni" az illegális migránsokat

Dimitrios Avramopoulos, Dimitrisz Avramopulosz
Dimitrisz Avramopulosz, uniós migrációügyi biztos.
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság (EB) útmutatót tett közzé az uniós tagállamok országos és regionális hatóságai számára, amely az integrációs stratégiák és kezdeményezések tervezésében, valamint a megvalósítást finanszírozó uniós források közötti eligazodásban nyújt segítséget - közölte Dimitrisz Avramopulosz, az EB migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa, Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

A görög származású Avramopulosz tájékoztatása szerint a dokumentum az olyan helyi integrációs stratégiák kidolgozását könnyíti meg, amelyek még a jelenlegi, 2020-ig terjedő költségvetési időszakban előirányozott uniós forrásokból részesülnek támogatásban.

Dimitrios Avramopoulos, migrációért felelős EU-s biztos. Forrás: AFP/Thierry Charlier

"Ahhoz, hogy Európa továbbra is virágozzék, és társadalmainkat a jövőben is az összetartás és a befogadás jellemezze, nagyon fontos, hogy minden erőnkkel elősegítsük az integrációt. Az elkövetkezendő években ez lesz a prioritásunk. A migráció csak akkor nyit meg valódi lehetőségeket mind a lakosság, mind a migránsok és a menekültek számára, ha az újonnan érkezők sikeresen be tudnak illeszkedni a társadalomba" - mondta.

Tehát másképp, Dimitrisz Avramopulosz, uniós biztos véleménye alapján a kontinens virágzásának a biztosítéka az illegális migránsok „integrációja".

A bevándorlás jelentette biztonsági kockázatokról és a terrortámadások áldozatairól „természetesen" nem beszélt.

Szerinte a jövőben az integráció lesz az EU prioritása, tehát még véletlenül sem a keleti tagállamok felzárkóztatásának a segítése, vagy az iszlám terrorizmus elleni harc!

Corina Cretu, a kohéziós politikáért felelős biztos kijelentette, az unió amellett kötelezte el magát, hogy a migrációs kihívást lehetőséggé alakítja át a társadalom és gazdaság számára. A közzétett útmutató célja, hogy hozzájáruljon azoknak a tagországi integrációs kezdeményezéseknek a sikeréhez, amelyekhez az EU is biztosít forrásokat.

Az útmutató szerint az átfogó és hatékony hosszú távú integrációs stratégiáknak öt fontos területre kell kiterjedniük:

a befogadásra, az oktatásra, a foglalkoztatásra, a lakhatásra, és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférésre.

A dokumentum felsorolja az öt kiemelt terület legsürgetőbb kihívásait és megfelelő támogató intézkedéseket is javasol hozzájuk, és ismerteti, hogy az egyes intézkedésekhez mely uniós forrásból lehet támogatást igényelni.

Corina Cretu, a kohéziós politikáért felelős biztos Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Dursun Aydemir

A román EU-s biztos „elfelejtett" arról beszélni, hogy ezeknek a költségeit mégis kik fogják áll? Nyilván az uniós adófizető polgárok és még véletlenül sem a migráció okozói, tehát

a Soros Györgyhöz köthető, bevándorlást szervező álcivil szervezetek, vagy a migránsokat felelőtlenül behívó nyugati politikai „elit".

Mint a tájékoztatón elmondták, a tagállamok és a régiók az uniós finanszírozási lehetőségek széles skáláját vehetik igénybe különböző típusú integrációs kezdeményezéseikhez, amelyek lehetővé teszik például, hogy a migránsok érkezésük után nyelvórákra járjanak, egészségügyi ellátásban részesüljenek, vagy hogy segítséget kapjanak a munka- és lakáskereséshez és a társadalomba történő beilleszkedéshez.