Az influenza megölt egy 12 éves fiút

Vágólapra másolva!
Ahogy Magyarországon, úgy az USA-ban is influenzajárvány van. Sokan összekeverik a veszélyes , vírus okozta betegséget egy egyszerű megfázással, és elhanyagolják a tünetek kezelését, pedig ennek végzetes következményei lehetnek.
Vágólapra másolva!

A Palm Beach Post adta hírül, hogy Floridában influenzás megbetegedés következtében meghalt a 12 éves Dylan Winnik. A család otthonába kiérkező Palm Beach megyei rendőrök tettek eleget szomorú kötelességüknek és megállapították a halál beálltát, majd vizsgálni kezdték az eset körülményeit.

A fiú anyja és nevelőapja nem is gyanították, hogy Dylan életveszélyben lehet. Úgy gondolták, hogy csak megfázott,

ennek megfelelően kapott gyógyszereket és néhány napja már ágyban feküdt. A család megsegítésére internetes gyűjtésbe kezdtek, eddig 8000 dollár gyűlt össze adományokból.

Dylan Winnik Forrás: gofundme.com

A család nem érezte olyan nagynak a problémát, hogy orvoshoz fordultak volna. Mike Medwik, Dylan nevelőapja a médiában figyelmeztetett rá minden szülőt, hogy ne vegyék félvállról a csak meghűlésre utaló tüneteket gyerekeiknél, hanem minden esetben kérjék ki orvos véleményét. Az Egyesült Államok járványügyi központja szerint az influenzaszezonban, november elejétől január közepéig az USA-ban 30 gyerek halálát okozta a betegség, ezért fokozottan ajánlják mindenkinek a védőoltást.