Megtámadtak egy pakisztáni egyetemet, legalább 9 ember meghalt

Pesavar, 2017. december 1. A pakisztáni biztonsági szolgálat egyik tagja a Pesavari Egyetemen, miután tálib fegyveresek megrohamozták az intézmény mezőgazdasági karát 2017. december 1-jén. A támadásban legkevesebb kilenc ember életét vesztette, tucatnyian megsérültek. (MTI/EPA/Arsad Arbab)
Vágólapra másolva!
Tálib fegyveresek támadták meg a pakisztáni Pesavari Egyetemet. Legalább 9 ember meghalt és 37 megsérült a merényletben – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A támadók a test egészét fedő muzulmán női öltözékbe, burkába öltözve rohanták le az egyetemet. A helyi sajtó beszámolója szerint a rendőrség és a katonaság nagyon gyorsan a helyszínre érkezett.

A létesítményből lövések és robbanások zaja szüremlett ki. Az összetűzés mintegy két óra hosszat tartott.

Pesavar, 2017. december 1. A pakisztáni biztonsági szolgálat tagjai a Pesavari Egyetem egyik épületénél, miután tálib fegyveresek megrohamozták az intézmény mezőgazdasági karát. Forrás: MTI/EPA/Arsad Arbab

A pakisztáni hadsereg tájékoztatása szerint mindegyik támadóval végeztek.

Pesavar, 2017. december 1. Forrás: MTI/EPA/Arsad Arbab

A merényletet a Tehrik-e-Talibán Pakisztán (TTP) nevű tálib csoport követte el – közölte egy elektronikus üzenetben a szervezet. Szóvivője, Muhammad Huraszani szerint embereik a titkosszolgálatok rejtett irodáján ütöttek rajta.

A támadásban kilenc ember halt meg, köztük diákok is.

Az egyik diák szerint a 400 hallgatóból körülbelül 120-an voltak a campuson, mivel a legtöbben hazamentek a hosszú hétvégére. November 30. Mohamed próféta születésnapja, amely ünnepnap Pakisztánban.

Tavaly januárban a tálib harcosok fellegvárának számító Haibár-Pahtunhva tartomány székvárosától, Pesavartól 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszaddában, a Bacsa Hán Egyetem ellen követtek el támadást fegyveresek. A rajtaütésnek húsz halottja volt.