Felrobbant egy kozmetikumgyár az USA-ban

tűzoltók, tűz, oltás
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
A New York állambeli New Windsorban található üzemben hétfő délelőtt történt az első nagy erejű robbanás. A második detonáció körülbelül egy órával később következett be, amikor a tűzoltók már javában oltották a lángokat. 
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség jelentése szerint legalább 35 ember megsérült a Verla International kozmetikumgyárban történt robbanásokban, köztük 7 tűzoltó is. Egy alkalmazottat továbbra sem találnak. A rendőrség egyelőre nem tudta megmondani a robbanások okát. Közölték viszont, hogy

a New Yorktól alig 90 kilométerre északra található üzemben főleg parfűmök, dezodorok, körömlakkok és egyébb olyan kozmetikumok készültek, amelyek gyártásához nagy mennyiségben használtak fel gyúlékony, robbanékony vegyi anyagokat.

Nem kizárt, hogy az üzem vegyianyag-raktárában történt az első robbanás, és onnan terjedt tovább a tűz a laboratóriumokra.

Illusztráció. Forrás: Origo

A városvezetés felhívta a lakosság figyelmét, hogy aki teheti,

maradjon odahaza a négy fal között, és semmi esetre se nyisson ablakot, ugyanis a detonációk következtében mérges gázok szabadultak el a levegőben.

A helyi rendőrség megerősítette, hogy a robbanásoknak nincs civil sérültje, azok valamennyien az üzem dolgozói, viszont egyikük sincs életveszélyben.