Vágólapra másolva!
Legalább 18 ember meghalt és 29 megsebesült abban a támadásban, amelyet négy öngyilkos merénylő hajtott végre egy imahelyen az északkelet-nigériai Konduga közösségben – közölték csütörtökön az északkelet-nigériai Borno szövetségi állam hatóságai.
Vágólapra másolva!

Victor Isuku rendőrségi szóvivő csütörtökön elmondta, hogy a támadást előző este hajtotta végre két férfi és két nő, akik

az imahelyre berontva működésbe hozták a testükre erősített robbanószerkezeteket, megölve magukat és a helyszínen tartózkodó 14 hívőt.

További 29 ember különböző fokú sebesüléseket szenvedett, őket kórházba szállították. A rendőri jelenlétet megerősíttették a térségben.

A merénylet elkövetését egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára, habár ilyen és ehhez hasonló merényletek elkövetőjeként a Boko Haram nigériai dzsihadista szervezet szokott jelentkezni.

A támadás a Borno fővárosától, Maiduguritól mintegy 40 kilométerre délkeletre található Kondugán történt. Maiduguri az egyik fő helyszíne a nigériai kormányerők és a Boko Haram közti fegyveres konfliktusnak.

A terrorszervezettel vívott harcokban az elmúlt nyolc évben több mint 20 ezren vesztették életüket, és legalább 2,3 millióan kényszerültek otthonuk elhagyására a térségben. A konfliktus teljesen tönkretette a Csád-tó térségének gazdaságát, aminek következtében mintegy 7 millió helyi lakos kénytelen súlyos élelmiszerhiánnyal szembenézni.