Napról napra nő a halálos áldozatok száma Görögországban

Görögország, árvíz, áradás
Mandra, 2017. november 16. A heves esőzések okozta árvíz iszapját távolítják el helybeliek az otthonuk elől az Athén közelében fekvő Mandrában 2017. november 16-án. A régióban pusztító viharok és áradás következtében legkevesebb 15 ember életét vesztette és többen eltűntek. (MTI/EPA/Szimela Pancarci)
Vágólapra másolva!
Bibliai katasztrófát emleget a SBS Görögországban, ahol az áradások miatt napról napra nő a halálos áldozatok száma. Az Athénhoz közeli Mandra városában 15-en meghaltak, a sártenger pedig felbecsülhetetlen károkat okozott.
Vágólapra másolva!

A Földközi-tenger középső részén napok óta őszi vihar tombol, a hirtelen árvizek eddig több mint egy tucat halálos áldozatot követeltek. Az otthontalanná vált helyiek azt mondták, sosem sújtotta ekkora katasztrófa a várost.

15 ember meghalt és többen eltűntek Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Szimela Pancarci

Alexis Tsipras miniszterelnök gyászos időszaknak nyilvánította a mostanit és azt ígérte, Görögország segíteni fog a házak újjáépítésében és a vállalkozások talpra állításában.

A SBS azt írta, az iszapos víz még az emeletes házakat is elöntötte, az áradás egészen az első emeletekig felért.

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Vaszilisz Pszomasz

Görögországban nem gyakoriak a villámáradások, a 20 ezer fős lakosság nincs felkészülve az egy hétig tartó esőzésekre. A polgármester egyenesen úgy fogalmazott, egy bibliai katasztrófával állnak szemben.

Forrás: MTI/EPA/ANA-MPA/Szimela Pancarci

Meteorológusok arra figyelmeztették a katasztrófa sújtotta területen élőket, hogy a következő napokban sem várható változás az időjárásban.