Vádat emeltek a késes terrorista ellen

Hamburg, késes támadás
Police cordon off the area around a supermarket in the northern German city of Hamburg, where a man killed one person and wounded several others in a knife attack, on July 28, 2017. "There is no valid information yet on the motive or the number of people injured" by the man, who "entered a supermarket and suddenly began attacking customers", said police, adding that one victim died from his severe wounds. / AFP PHOTO / dpa / Markus Scholz / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Emberöléssel és hat ember megkéselésével vádolta meg pénteken a németországi Hamburgban júliusban történt késes támadás elkövetőjét a német szövetségi legfőbb ügyészség. A bűncselekményt kiemelt jelentőségűnek tekintik, mert a merénylő a keresztények elleni muszlim háború, a dzsihád részének tekinti a támadást.
Vágólapra másolva!

Az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes vádhatóság közleménye szerint a 26 éves

palesztin férfi válogatás nélkül támadt emberekre

"megtorlásul a muzulmánokat ért igazságtalanságokért", és arra törekedett, hogy "meggyilkolja a lehető legtöbb keresztény vallású német állampolgárt".

A vádlott az

- áll a közleményben.

Forrás: AFP/Markus Scholz

A férfi július 28-án délután besétált egy hamburgi szupermarketbe, levett a polcról egy kést, kibontotta csomagolásából és válogatás nélkül rátámadt vásárlókra. Több embert megsebesített, majd elmenekült, de a közelben rendőrök elfogták.

A támadásban meghalt egy német állampolgár, hat ember pedig késszúrásos sebesüléseket szenvedett. Ők mind kórházba kerültek, voltak köztük súlyosan sebesültek is, akiket műteni kellett.