Kihúzta a vőlegénye kajakjából a dugót, aki így a folyóba fulladt

Vágólapra másolva!
Angelika Graswald elismerte, hogy eltávolította a dugót a vőlegénye kajakjából, mielőtt a Hudson folyón vízre tették volna, de tagadta, hogy szándékosan okozta Vincent Viafore halálát. A szerdai tárgyaláson négyévnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.
Vágólapra másolva!

„Nagyon szerettem Vince-t, és rettenetesen hiányzik nekem. Nem részesültem tisztességes bánásmódban, az egész folyamat hihetetlenül egyoldalú és igazságtalan volt” – nyilatkozta a 37 éves Angelika Graswald. Még 2015-ben történt a végzetes kajakkirándulás, amelynek során a 46 éves Vincent Viafore halálát lelte a Hudson folyó erős sodrású, jéghideg vizében.

Angelika Graswald kezdetben sem tagadta, hogy a dugót ő távolította el vőlegénye kajakjából, mert megharagudott rá egy kisebb konfliktus miatt.

Kellemetlenséget akart neki okozni, de nem kívánta a halálát. Viszont amikor kiderült, hogy Vincent Viafore 250.000 dollár értékű életbiztosításának kedvezményezettje a menyasszonya, a rendőrség szándékos emberöléssel gyanúsította meg Angelika Graswaldot. Mivel a tárgyaláson ezt a vádat az ügyészség nem tudta bizonyítani, a bíróság ítélete gondatlanságból elkövetett emberölés miatti négyéves börtönbüntetés lett, amelybe beleszámít a vizsgálati fogságban töltött 16 hónap.

A Fox News értesülései szerint az áldozat családja elégedetlen a büntetés mértékével.

– nyilatkozta Vincent Viafore húga, Laura Rice.