Megváltoztatták a Nutella receptjét

mogyoró, mogyorókrém, Nutella
Vágólapra másolva!
Megváltozott a Nutella összetétele, és ezzel együtt világosabb lett a világszerte népszerű nugátkrém színe is.
Vágólapra másolva!

A hamburgi fogyasztóvédelmi központ szerint a mogyorókrém a korábbi 7,5 százalék helyett 8,7 százalék soványtejport tartalmaz.

- írta Facebook-oldalán a központ. A kakaó az összetevők listájának vége felé található a fogyasztóvédelem szerint. A gyártó azonban nem köteles megadni a kakaó és több más összetevő arányát a krémben.

Forrás: AFP/Johanna Leguerre

A Ferrero a hét elején közölte, csak „finomhangolásról” van szó, ami más márkáknál is rendszeresen előfordul, mint ahogy volt már rá példa a nugátkrémnél is.

- mondta a cég. Az összetevők listája a csomagoláson és a Nutella honlapján is fellelhető.

A krémben egyébiránt 55,9 százalékról 56,3 százalékra növelték a cukortartalmat, csökkentették viszont a zsírtartalmat.

A Nutella 87 százalékban cukorból és zsírból áll.