Trump: Amerika és Japán összefog Észak-Korea ellen

ABE, Sindzó; TRUMP, Donald
Tokió, 2017. november 6. Donald Trump amerikai elnök (b) és Abe Sindzó japán miniszterelnök kezet fog sajtóértekezletükön a tokiói Akaszaka állami vendégházban 2017. november 6-án. Trump előző nap érkezett a szigetországba ázsiai körútja első állomásaként. (MTI/EPApool/Ota Kijosi)
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok összefog japán szövetségesével az észak-koreai fenyegetéssel szemben – közölte a tokiói látogatáson tartózkodó Donald Trump amerikai elnök hétfőn, Abe Sindzó japán miniszterelnökkel közös sajtóértekezletén.
Vágólapra másolva!

Trump ismét elmondta, hogy az észak-koreai atomprogram és a tömegpusztító fegyverek birtoklására való törekvés „az egész civilizált világot fenyegeti”, valamint a Phenjannal szembeni „stratégiai türelem ideje lejárt”.

Donald Trump amerikai elnök (b) és Abe Sindzó japán miniszterelnök kezet fog sajtóértekezletükön a tokiói Akaszaka állami vendégházban Forrás: MTI/EPA pool/Ota Kijosi

– mondta az amerikai elnök.

Abe Sindzó bejelentette a sajtóértekezleten, hogy az Észak-Korea elleni büntetőintézkedések szigorításaként Japán befagyasztja 35 észak-koreai szervezet, illetve személyiség javait. Tokió már eddig is büntette Phenjant nukleáris és rakétaprogramja miatt és azért, mert Phenjan évtizedekkel ezelőtt több embert elrabolt Japánból.