Választási regisztrációra buzdítja a vajdasági magyarokat a VMSZ

Átadták az újvidéki Európai Kollégium Egyetemista Központot
Pásztor István, a VMSZ elnöke
Vágólapra másolva!
A jövő évi magyarországi választásra regisztráltak számának növelését tűzte ki célul a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ). Az a cél, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező körülbelül 170 ezer vajdasági nagy része részt vegyen a voksoláson - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke a Magyar Szó című újvidéki napilap hétvégi számának adott interjújában.
Vágólapra másolva!

A politikus kiemelte, a Nemzeti Választási Iroda honlapján hozzáférhető információk szerint

eddig mintegy 33 ezer vajdasági magyar választópolgárt vettek nyilvántartásba, a VMSZ pedig azt szeretné, ha jövő tavaszig ez a szám megtöbbszöröződne.

Ennek érdekében tájékoztató kampányt indított a párt, és aktivistái információval, illetve gyakorlati tanácsokkal segítik a regisztrációt.

Pásztor István kiemelte, nemcsak szimbolikus jellege van a magyar állampolgárságnak, azzal kötelezettségek és jogok is járnak. Életszerű vetülete pedig az, hogy a vajdasági magyarság számára nem mindegy, hogy milyen a magyar kormány és a parlament összetétele - fogalmazott a VMSZ elnöke.

Pásztor István, a VMSZ elnöke Forrás: MTI/Molnár Edvárd

- magyarázta a pártelnök.

A jövő évi magyarországi parlamenti választásokkal kapcsolatban a VMSZ elnöke aláhúzta, nincs mit titkolni, hogy kinek a győzelmében vagyunk érdekeltek.

Mint mondta, a VMSZ a Fidesz stratégiai partnere, és ebből a partnerségből nemcsak a legnagyobb délvidéki magyar párt, hanem az egész vajdasági magyar közösség is profitált az utóbbi tíz évben.

- szögezte le Pásztor István.

Kiemelte, a vajdasági magyarságnak elemi érdeke, hogy folytatódjon a hét éve megkezdett politikai, erkölcsi és anyagi támogatás, amelynek eredményeként

bennünket, vajdasági magyarokat mozgástér tekintetében megillet mindaz, ami megilleti az összes szerbiai polgárt, de emellett a magyar kormány támogatásának köszönhetően nekünk plusz forrásaink és lehetőségeink vannak.

Pásztor István ezzel a gazdaságfejlesztési programra, a falugazdászi rendszerre, az oktatási-nevelési támogatásra, az állagmegőrző és intézményépítő intézkedésekre, valamint a médiát és a művelődést is érintő intézményfejlesztésekre utalt a Magyar Szó című újvidéki napilapnak adott interjújában.