Több tucatnyian haltak meg egy robbantásos merényletben Kelet-Szíriában

Vágólapra másolva!
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet szerint több tucatnyi ember meghalt szombaton egy bombamerényletben az Eufrátesz folyó keleti partján a harcok elől menekülők egyik gyülekezőpontján Deir-ez Zór tartományban.
Vágólapra másolva!

A kiterjedt helyi aktivista hálózattal rendelkező szervezet szerint az Iszlám Állam egy autóba rejtett bombája robbant fel az Egyesült Államok támogatta Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű kurd-arab ernyőszervezet által ellenőrzött térségben. Az OSDH úgy tudja,

több robbanás is megrázta a területet

a Conoco gázlelőhely és a Jafra erőmű között. Számos ember a merényletet követően a szír sivatag felé menekült tovább.

Rámi Abdel-Rahmán, az OSDH vezetője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, tucatnyi sebesültje is van a történteknek. Az áldozatok a dzsihadisták és az ellenük küzdő kormányerők, illetve milíciák harcai elől menekültek a régióba.

Az Eufrátesz keleti partját nagyrészt az SDF tartja ellenőrzése alatt, s vonul folyamatosan előre a terrorszervezettel szemben. Az Iszlám Állam a folyó nyugati partján is visszavonulóban van. A szíriai kormány pénteken jelentette be, hogy teljesen visszafoglalták az olajban gazdag kelet szíriai tartomány azonos nevű székhelyét, Deir-ez Zórt.