Húsz év börtönre ítélték az első francia merénylet elkövetőjének bátyját

Lövöldözés Toulouse-ban, franciaország, egy férfi többeket meggyilkolt egy zsidó iskola előtt, kommandósok a körbezárt toulouse-i ház közelében
Lövöldözés volt Toulouse-ban 2012 márciusában. Egy dzsihadista férfi többeket meggyilkolt egy zsidó iskola előtt. A kommandósok körbezárták az épületet, majd végeztek a merénylővel.
Vágólapra másolva!
Húsz év szabadságvesztésre ítélte csütörtökön a párizsi esküdtszék Abdelkader Meraht, az első franciaországi dzsihadista támadás elkövetőjének, Mohamed Merahnak a bátyját.
Vágólapra másolva!

Mohamed Merah 2012. március 11. és 19. között hét embert ölt meg a dél-franciaországi Toulouse-ban, és az onnan 50 kilométerre lévő Montaubanban.

Három francia katonát, majd egy zsidó iskola három tanulóját és egy tanárát gyilkolta meg, hatalmas felháborodást keltve mind Izraelben, mind Franciaországban. A merénylőt március 22-én lelőtték az elfogására kiérkező kommandósok, miután nem volt hajlandó megadni magát.

Lövöldözés volt Toulouse-ban 2012 márciusában. Egy dzsihadista férfi többeket meggyilkolt egy zsidó iskola előtt. Egy héttel később az elfogására kiérkezett kommandósok körbezárták az épületet , ahol bujkált, majd végeztek a merénylővel. Forrás: AFP


Az esküdtszék az elkövető iszlamista radikális bátyját terrorista bűnszövetkezetben való bűnrészességben mondta ki bűnösnek, de az emberölésekben nem találta bűnrészesnek, amiért életfogytiglani börtönbüntetés járt volna.


Egy másik vádlott, Fettah Malki, 14 év börtönbüntetést kapott.