35 millióért árverezik a Rózsaszín ígéretet

Pink Promise gyémánt
The Pink Promise 14.93 fancy vivid pink/VVS1 diamond ring, estimated at 220-320 million HKD, is modelled by Eliza Sam at the Christie's showroom in Hong Kong on November 1, 2017. An oval-shaped pink diamond ring with a price tag of up to 42 million USD is set to become the most expensive piece of jewellery ever offered by auction house Christie's in Hong Kong. / AFP PHOTO / ANTHONY WALLACE
Vágólapra másolva!
Ritka rózsaszín gyémántot árverez el Hongkongban a Christie's aukciósház, a drágakőért akár 35 millió eurós (10,9 milliárd forintos) összeget is adhatnak.
Vágólapra másolva!

A Pink Promise (Rózsaszín ígéret) nevű követ gyűrűbe foglalták, az ékszert több kisebb gyémánt is díszíti.

A rózsaszín gyémántok értékét ritkaságuk adja – magyarázta az AFP francia hírügynökségnek Fung Csiang, az aukciósház ékszerrészlegének munkatársa, hozzátéve, hogy

az évi kitermelésnek mindössze kevesebb mint két százaléka rózsaszín gyémánt.

A Christie's november 28-án bocsátja árverésre a gyűrűt, amelyért 320 millió hongkongi dollárt remél. Amennyiben a vételár eléri ezt az összeget, az rekordot jelent majd a Hongkongban eladott ékszerek tekintetében az aukciósháznál.

A Rózsaszín ígéret Forrás: AFP/Anthony Wallace

A Kínához tartozó területet egyelőre nem érte el az ország szárazföldi részén indult korrupcióellenes kampány, az érdeklődők továbbra is nagy lelkesedéssel licitálnak az árveréseken. Októberben egy Szung-dinasztia idejéből származó ezeréves tál a kínai porcelánok esetében rekordot jelentő 32 millió eurós összegért talált gazdára. Áprilisban pedig a Pink Star nevű rózsaszín gyémánt kelt el a drágakövek között világrekordot jelentő 553 millió hongkongi dollárért.