Diákokat, turistákat gázolt az üzbég terrorista

2017.11.01. 10:27

Nyolcan meghaltak és tucatnyian megsebesültek a kedd délutáni New York-i gázolásos terrortámadásban. A merénylőt, egy 29 éves üzbég férfit még a helyszínen elfogták a rendőrök. Azóta kiderült, a férfi „Allah akbart!" kiáltva hajtott a biciklisek közé. A New York Post összegyűjtött mindent, amit a sérültekről és a halálos áldozatokról tudni lehet.

Az áldozatok azonosítása még most is tart, eddig 5 argentin és egy belga állampolgárról lehet tudni. A másik két halálos áldozatot még nem sikerült azonosítani.

Az argentin férfiak turistaként érkeztek New Yorkba, hogy Manhattanben ünnepeljék az osztálytalálkozójukat. Egyikük egy 48 éves üzletember, aki az utat szervezte és fizette a barátainak. A merénylet napján biciklit béreltek, éppen akkor jártak a Stuyvesant gimnázium előtt, amikor az üzbég férfi a tömegbe hajtott.

A New York Manhattan városrészében levő Stuyvesant középiskolánálForrás: MTI/AP/-------------------

Didier Reynders belga külügyminiszter a Twitteren jelentette be, hogy a hatodik áldozat egy belga nő, aki az USA-ban élt, és kirándulni volt Manhattanben a nővérével és az anyjával.

Biciklik roncsai borították be az utatForrás: MTI/AP/Craig Ruttle

A sérültek között van a  környékbeli gimnázium két diákja és két iskolai dolgozó  is – tudta meg a New York Post. A diákokat kritikus állapotban szállították kórházba.