Visszavarrták egy kislány orrát Kárpátalján

Vágólapra másolva!
A Munkácsi Gyerekkórház sebészei sikerült visszavarrniuk egy tízéves kislány orrát, amit játék közben egy betört üvegajtó szilánkja metszett le.
Vágólapra másolva!

A gyereklány a társaival fogócskázott, amikor

nekiszaladt egy üvegajtónak, amiről azt hitte, hogy nyitva van.

Az egyik aláhulló szilánk szinte tőből levágta az orrát, és az ajka egy részét is lemetszette.

A levágott tertrészeket egy zacskóban, a kislánnyal együtt

szállították kórházba. Ott azonnal összehívták a baleseti, ér-, ideg és plasztikai sebészeket, akik közös erőfeszítéssel, többrás műtét révén varrták vissza a lemetszett testrészt.

Dr. Vaszil Dracsuk ful-orr-gégész a sajtónak elmondta, hogy

a műtét rendkívül komplikált volt,

mivel a levágott orrdarab hideg volt a beszállításkor, és félő volt, hogy már elhalt. Az operáció során összekötöték az ereket és idegeket, a bőrt pedig mikroöltésekkel rögzítették a helyére.

– vallotta be a kislány kezelőorvosa. A műtétet követő harmadik napon a visszavarrt orr végre kivörösödött, majd természetes rózsaszínt vett fel és felmelegedett. Ez azt jelentette, hogy helyreállt benne a természetes vérkeringés.

A kislányt azóta átszállították egy kijevi klinikára, ahol nemzetközi hírű szakemberek viselik gondját, akik bízak benne, hogy néhány apróbb korrekciós műtétet követően szinte nyoma sem marad a kislány ifjúkori botlásának – írja a Mukachevo.nek hírportál.