Megemelt kerettel hirdette meg gyermekgyógyító programját a Mol Románia

Vágólapra másolva!
A Mol Románia és a Közösségért Alapítvány megemelte gyermekgyógyító programjának keretét, a jövő évben 400 ezer lejt szán a beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek támogatására.
Vágólapra másolva!

A magyar olajtársaság és a Községért Alapítvány arról számolt be, hogy a tavalyi finanszírozásoknak köszönhetően több mint 870 sajátos nevelési igényű gyerek és családja élvezhette a programok pozitív hatását.

Egyes szervezetek lovas vagy kutyás terápiával, mások bábozással, hidroterápiával, agyagedények formázásával vagy éppen terápiás mézeskalácssütéssel javítottak a sérült vagy beteg gyerekeken.

Az elmúlt nyolc év alatt a Mol Románia több mint 163 millió forinttal támogatott 146 pályázatot, ennek köszönhetően pedig közel tízezer gyerek vehetett részt a terápiás foglalkozásokon.

A rendezvény keretében a nagyváradi Hospice Emanuel Alapítványnak ítélték oda a Mol gyermekgyógyító díjat, ugyanis tavaly ez a szervezet valósította meg a legjobban programját.

Az alapítvány programja a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyerekek és családjaik életminőségének javítását tűzte ki céljául.

A programba beletartozik a betegség okozta szorongás és stressz csökkentése is.

A Mol Románia által meghirdetett pályázatot A Közösségért Alapítvány bonyolítja le.