John McCain: Az orvosok prognózisa nagyon rossz

John McCAIN
John McCain, arizonai republikánus szenátornál egy éve diagnosztizáltak agydaganatot.
Vágólapra másolva!
A rákbetegséggel küzdő John McCain amerikai szenátor egy hétfői interjúban elmondta, hogy nagyon rossz az orvosok prognózisa.
Vágólapra másolva!

A 81 éves arizonai szenátor a CBS televízióban beszélt a betegségéről, amelyet júliusban egy rutinvizsgálat során fedeztek fel nála. A politikus glioblastomában szenved: ez a rosszindulatú agydaganat egyik nagyon agresszív formája.

Csupán 3-14 százalék az esély

"Néhányan azt mondják, hogy 3 százalék az esélyem az életben maradásra, mások 14 százalékot is adnak, de

a kilátások nagyon, nagyon rosszak.

Amikor megtudtam, csak annyit mondtam: tudomásul veszem, megkeressük a legjobb orvosokat és minden tőlünk telhetőt megteszünk. Közben pedig hálával ünneplünk egy tartalmasan megélt életet" - fogalmazott McCain.

A politikus - akinek repülőgépét 1967-ben Észak-Vietnamban lelőtték, ő pedig 1973-ig hadifogságban szenvedett - felfedte azt is, hogy azt szeretné, ha a egykori alma materében, a tekintélyes annapolisi haditengerészeti akadémián búcsúztatnák.

- mondta.

Washington, 2017. július 25. John McCain arizonai republikánus szenátor Forrás: MTI/EPA/Shawn Thew

Júliusban fedezték fel a daganatot

A szenátort júliusban a szeme fölött kialakult vérrög miatt sürgősséggel megoperálták, és ekkor fedezték fel az agydaganatot.

Szeptember elején McCain már visszatért a kongresszusba,

ahol a fegyveres erőkkel foglalkozó befolyásos szenátusi bizottság elnöke. "Éppen a betegségem miatt energikusabb és eltökéltebb vagyok, mint valaha, mert tudom, hogy

- hangsúlyozta McCain.

John McCain a riporternő kérdésére felelevenítette azokat a pillanatokat is, amikor megtudta, hogy milyen súlyosan beteg. "Pénteki nap volt, már majdnem otthon voltam, amikor az orvos telefonált: azonnal vissza kell mennem. Jövök majd hétfőn, válaszoltam, mire

az orvos erősködött, hogy muszáj azonnal visszamennem, mert nagyon komoly dologról van szó.

Eleinte nem is akarta megmondani a pontos diagnózist, de miután többször nógattam, elmondta" - idézte fel a történteket McCain. Hozzátette: néha félelem fogja el attól, hogy mi vár rá, de azután megnyugtatja magát. "Azt mondom magamnak, hogy várj csak, vénember, hosszú ideig itt voltál,

- fogalmazott a CBS televíziónak adott interjújában John McCain szenátor.