Sokkal több halott lehetett volna a templomban

Eight Wounded in Church Shooting In Tennessee GettyImageRank2 CRIME
ANTIOCH, TN - SEPTEMBER 24: Law enforcement continues their investigation around the Burnette Chapel Church of Christ on September 24, 2017 in Antioch, Tennessee. One person was killed and seven were wounded when a gunman opened fire in the church. Joe Buglewicz/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A megszokott módon zajlott a vasárnap délelőtti istentisztelet az Egyesült Államok déli részén, egy kisvárosban, amikor símaszkos merénylő lépett be a templomba és lövöldözni kezdett. Egy asszonyt ért halálos lövés és hatan sérültek meg. Annak köszönhető, hogy nem lett több áldozat, hogy a templom alkalmazottja dulakodni kezdett a fegyveressel, akit eközben saját elsülő pisztolya megsebesített. Ezután a templomszolga az autójából kivett saját pisztolyával tartotta sakkban a sebesült merénylőt, amíg megérkeztek a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Tennessee államban, a Nashville-hez közeli Antioch kisváros egyik templomában, a Burnette kápolnában vasárnap délelőtt a szokásos istentisztelet zajlott 42 ember részvételével. Már éppen véget ért volna a szertartás, amikor símaszkos férfi lépett be és lövöldözni kezdett. Mint arról már az Origo is beszámolt hét embert talált el, közülük egy 39 éves asszonyt halálos lövés ért.

Sokkal több áldozat lehetett volna, ha a templom alkalmazásában álló, 22 éves Robert Engle nem veti rá magát a fegyveres támadóra.

A dulakodás közben elsült a merénylő pisztolya és őt magát sebesítette meg. Robert Engle az autójához rohant, magához vette a saját pisztolyát és addig tartotta sakkban a sebesült támadót, amíg a rendőrség meg nem érkezett a helyszínre.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Joe Buglewicz

A rendőrség először bombaszakértővel vizsgáltatta meg a merénylő kocsiját, de csak további fegyvereket talált. Manapság ilyen esetekben mindenki terroristákra gyanakszik, azonban úgy tűnik, most valamilyen más indítékról lehet szó. Erről a hatóságok nem adtak tájékoztatást. A Fox News információi szerint a merénylő a 25 éves Emanuel Kidega Samson, aki Szudánban született, 1996 óta él legálisan az USA-ban, bár állampolgárságot nem kapott. Egy évvel korábban még maga is tagja volt ennek a gyülekezetnek.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Joe Buglewicz

A rassziszta indíték sem valószínű, mert bár többségében fehérek alkotják a gyülekezetet, vannak fekete bőrű tagjai is, ahogy korábban magát Emanuel Kidega Samsont is befogadták. Az viszont tény, hogy az áldozatok mindannyian fehérek, a hat személyből kettő súlyosabban, négy könnyebben sérült meg. A külvilág hősként ünnepli Robert Engle-t, aki megakadályozta a további vérontást. Antioch városában azonban egyelőre még a gyász az elsődleges: senki sem érti, miért kellett meghalnia a 39 éves Melanie Smith-nek, aki nem ártott senkinek sem.