Többen meghaltak májgyulladás-járványban Dél-Kaliforniában

Amerikai Egyesült Államok Mexikó határ fal
Határfal az Egyesült Államok és Mexico között
Vágólapra másolva!
Fertőző májgyulladás-járvány terjed Dél-Kaliforniában, az egészségügyi hatóságok szerint eddig hatan haltak meg a ragályos betegségben.
Vágólapra másolva!

Különösen a mexikói határ mentén fekvő, dél-kaliforniai San Diego megyében ütközik komoly nehézségekbe a járvány megfékezése.


A Los Angeles Times hétvégi beszámolója szerint eddig több mint 19 ezer embert oltottak be.

Határfal az Egyesült Államok és Mexikó között Forrás: AFP/Jim Watson

A buszpályaudvarokon és állomásokon mindenütt fertőtlenítő kendőket és kéztörlőket helyeztek el, és erőteljes felvilágosító kampányt folytattak, ám az augusztusban felerősödött járványt nem sikerült visszaszorítani.

Szeptember elején a San Diego-i hatóságok közegészségügyi vészhelyzetet hirdettek.


Cristin Mondy, a megye egészségügyéért felelős tisztiorvosa a Los Angeles Timesnak elmondta, tisztában vannak azzal, hogy San Diegóban folyamatosan romlik a helyzet, elsősorban a hajléktalanok és a kábítószer-fogyasztók körében.

A megyében több száz fertőzöttet kezelnek a kórházakban. A héten San Diegóban fertőtlenítővel lemosták az utcákat, ezen a héten várhatóan Los Angeles egyes részein is fertőtlenítenek majd.

A járvány még márciusban kezdődött San Diego és Santa Cruz megyében, és átterjedt Los Angelesre, bár magában a nagyvárosban eddig nem regisztráltak halálos áldozatot.