Vonatok kisiklatására készülnek a terroristák Európában

Day elevated railway EUROPE France HORIZONTAL No People Nord oar Outdoors public transport railroad car subway TRAIN Transportation Villeneuve d'Ascq SQUARE FORMAT
France, Nord (59), Villeneuve d'Ascq, Lille Metro (Lille Underground) also called VAL (in fench : véhicule automatique léger)
Vágólapra másolva!
A gázolásos merényletek és a rendőrök elleni támadások után vonatok kisiklatására buzdítottak dzsihadisták az utóbbi hónapokban Európában - olvasható a francia rendőrség egyik feljegyzésében, amelyet a Le Parisien című fővárosi napilap közölt hétvégi számában.
Vágólapra másolva!

- idézte a lap a francia rendőrség országos igazgatóságának egyik szeptember eleji feljegyzését.

Fontos hangsúlyozni a terrorszervezeteknek a magányos elkövetőkhöz intézett felhívásait, amelyek Európában vonatok kisiklatására, erdőtüzek és ételmérgezések előidézésre buzdítanak

- olvasható a dokumentumban.
A közlekedési eszközök a francia rendőrség szerint „kiemelt célpontot jelentenek” elsősorban a pályaudvarokon, ahol emiatt a biztonsági erőket láthatóbbá kell tenni annak érdekében, hogy „az intézkedés elrettentő jellege erősödjön”.

Forrás: hemis.fr/SOBERKA Richard / hemis.fr/Soberka Richard

A turista- és kulturális látványosságokat pedig a merényletek esetén potenciálisan jelentős emberáldozat és a turizmusra gyakorolt jelentős következményei miatt fokozottan figyelni kell - írják a feljegyzésben.

Az egyre gyakoribb gázolásos merényletek miatt a rendőrség azt kéri az autókölcsönzőktől, hogy minden lopást azonnali hatállyal jelentsenek be a rendőrségen, illetve jelezzék, ha gyanús viselkedésű embert észlelnek a telephelyeken.

A rendőrség az egyenruhát viselő rendőrök és katonák védelmére is további intézkedéseket javasol, miután ők is a dizshadisták kiemelt célpontjaivá váltak.
Franciaországban pénteken idén hetedik alkalommal támadtak rá egy, a terrorfenyegetettség miatt az utcán szolgálatot teljesítő katonára.