Tovább vegzálják az oroszokat a bombariadókkal

Vágólapra másolva!
Oroszországban a hétvége folyamán is folytatódtak a bombariadók miatti evakuálások, robbanószerkezetet mindeddig nem találtak.
Vágólapra másolva!

Kiürítették vasárnap éjjel a moszkvai Kreml szomszédságában működő, föld alatti Ohotnij rjad plázát. A nap folyamán legalább egy másik bevásárlóközpontot is evakuáltak.

Reggel

a Seremetyjevóban működő nemzetközi repülőtér kapott figyelmeztető hívást.

Az utasokat és a személyzetet itt nem vezették ki az utcára, de a terminálok őrizetét megerősítették. Szombaton egy filmszínházat, a Jaroszlavszkij pályaudvart és egy népes éjszakai szórakozóhelyet evakuáltak. Hasonló incidensek történtek több vidéki nagyvárosban, egyebek között Kazanyban, Tyumenyben, Szurgutban és Hanti-Manszijszkban.

A szándékosan félrevezető bejelentések miatt múlt vasárnap óta számos településen közintézményeket, pályaudvarokat, repülőtereket, piacokat, szállodákat, filmszínházakat és bevásárlóközpontokat kellett kiüríteni.

Robbanószerkezetet sehol sem találtak,

de a riasztások miatt a mentőszolgálatok nagy erőket voltak kénytelenek mozgósítani.

A "telefonos terrorizmus" lehetséges elkövetőivel kapcsolatban hivatalos bejelentés nem hangzott el. A sajtóban megjelent értesülések szerint a hívások zöme külföldről érkezett. A feltételezések zöme az Iszlám Állam terrorszervezetet sejti a történtek mögött, vagy azokat Ukrajnával hozza összefüggésbe.