Fel akarta robbantani a kommandósokat egy román férfi

Vágólapra másolva!
Ismerőseinek azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a romániai kommandósokat, ha még egyszer lecsukják. Terrorizmus gyanújával tartóztatták le, már korábban is volt büntetve.
Vágólapra másolva!

Cristian Birzu korábban gyilkossági kísérletért ült börtönben, most viszont azért figyelte meg a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség, mert korábban a cellatársai hatására

áttért az iszlám hitre, és radikális nézeteket vallott.

Birzu szabadulása után Romániában is terjeszteni kezdte, hogy egyes vallási-társadalmi gondokra a robbantásos merényletek jelentenek megoldást, és azt is hangoztatta, vissza akar térni Németországba, hogy a

dzsihadista csoportokhoz csatlakozzon.

Vele együtt okirat-hamisítás és bűnszövetkezet működtetése gyanújával további három férfit helyezett 30 napos előzetes letartóztatásba a jászvásári (Iasi) táblabíróság, akik személyazonossági iratok, úti okmányok, vezetői jogosítványok, gépjármű-biztosítások és rendszámtáblák hamisítására szakosodtak.

Az ügyészség szerint Brizu azért csatlakozott a bűnszövetkezethez, hogy hamis iratokkal segítse muzulmánok, illetve konfliktusövezetekből menekülők bejutását az Európai Unióba.