Halálos raliverseny Ukrajnában

Halálos raliverseny Ukrajnában
Vágólapra másolva!
A Csernovci megyében fekvő ralipályán, amelyen a múlt hétvégén 3 év után először rendeztek újabb autós derbit, már az első versenynapon lefújták a versenyt az egyik pilóta halálos balesete miatt. A sportesemény az ukrán országos bajnokság harmadik etapja lett volna.
Vágólapra másolva!

Az odesszai Szergej Korabelnyikov-Andrej Panenko páros egy átalakított GAZ-2410-es Volgával állt rajthoz a 2WD Open osztályban.

A meglehetősen nagy sebességgel haladó, nehéz versenykocsit az egyik kanyar előtt megdobta egy bukkanó, amitől a jármű a levegőbe repült, majd betonoszlopnak csapódott, később a pálya melletti patakmederbe zuhant.

Halálos raliverseny Ukrajnában Forrás: Origo

A Volgát vezető, 61 éves Korabelnyikov a helyszínen életét vesztette, navigátorát törött nyakcsigolyával szállították kórházba. A balesetet követően a versenyt a szervezők azonnal félbeszakították, majd végleg leállították.

A Bukovel-2017 ralinak otthont adó pályán utoljára 2014-ben rendeztek versenyt. Azóta – különböző szervezési gondok miatt – nem roboghattak ott autók. Pedig a versenyzők az ország legjobb helyszíneként tartották számon – írja az UNIAN.