Brüsszel megduplázhatja a befogadandó migránsok számát

George Soros - Jean Claude Juncker meeting in Brussels Brussels investor 2017 MEETING Jean Claude Juncker George Soros European Union Commission President
BRUSSELS, BELGIUM - APRIL 27: A billionaire investor George Soros (R) meets with European Union Commission President Jean Claude Juncker (L) in Brussels, Belgium on April 27, 2017. Olivier Hoslet / EPA / Pool / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság a kvótaperben a magyar és a szlovák keresetet elutasító ítéletet követően a menekültáthelyezési program megduplázását előirányzó javaslatot készít - jelentette bizottsági forrásokra hivatkozva a Politico.eu brüsszeli hírportál napi hírlevele. Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője egyelőre Twitter-üzenetében cáfolta az értesülést.
Vágólapra másolva!

A hírportál értesülése szerint a brüsszeli testület azt fontolgatja, hogy 40 ezerre emeli az Európán kívülről befogadandó menekültek számát. Margarítisz Szkínász, az Európai Bizottság szóvivője a bíróság döntését követően közzétett Twitter-üzenetében cáfolta a Politico értesülését, kijelentve, hogy hamisak az uniós bizottság állítólagos új, 40 ezer ember áthelyezésére irányuló terveiről szóló híradások.

Jean-Claude Juncker a Soros-tervet hajtja végre Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Olivier Hoslet / Epa / Pool

Mint arról korábban beszámoltunk, elutasította az Európai Bíróság a migránsok tagállamok közötti elosztását szolgáló uniós mechanizmus ellen benyújtott magyar és szlovák keresetet - ismertette szerdai ítéletét a luxembourgi székhelyű bírói testület. Érvelésük szerint a kvóták „hatékonyan és arányosan” hozzájárulnak Görögország és Olaszország terheinek csökkentéséhez, ezért alkalmasak a kitűzött célok elérésére.

A Soros-terv

Brüsszel egyértelműen a Soros-tervet hajtja végre.

A terv lényege, hogy kiterjesztenék a menekültek fogalmát, szélesebb mozgásszabadságot biztosítanának a bevándorlóknak, előmozdítanák a legális migrációt, és ami a legfontosabb, megkönnyítenék a családegyesítéseket és az áttelepítéseket. Az amerikai tőzsdespekuláns emellett arról is beszélt korábban, hogy évente egymillió bevándorlót kell befogadnia Európának.