Százezer euró kártérítést ítéltek meg a brit hercegi párnak

Katalin Vilmos
Vilmos herceg és Katalin
Vágólapra másolva!
Összesen 100 ezer euró, azaz 30,6 millió forint kártérítést ítélt meg Vilmos hercegnek és feleségének, Katalin hercegnőnek egy francia bíróság, valamint a Closer című francia pletykamagazinhoz kötődő hat személyt talált bűnösnek magánszféra megsértése vádjában a hercegnő félmeztelen fotóinak 2012-es közlése miatt.
Vágólapra másolva!

A Párizshoz közeli Nanterre bírósága három fotóst, valamint a magazinhoz kötődő három vezető beosztású személyt talált bűnösnek az ügyben.

A hercegi pár 1,5 millió euró kártérítést követelt

A keddi döntés értelmében két párizsi székhelyű fotósnak, a Closer egyik hajdani szerkesztőjének, valamint a magazint kiadó vállalatcsoport vezérigazgatójának

együttesen 50 ezer euró kártérítést kell fizetniük Katalin hercegnőnek és ugyanekkora összeget a férjének, Vilmos hercegnek.

A megítélt összeg jócskán elmarad a hercegi pár által követelt 1,5 millió euró kártérítéstől.

Ugyanakkor a bíróság a maximális, fejenként 45 ezer eurós bírság megfizetésére kötelezte Laurence Piau-t, a Closer főszerkesztőjét és Ernesto Maurit,

a magazint tulajdonló Mondadori olasz kiadói csoport vezérigazgatóját, a Mondadori francia leányvállalatának elnökét.

Magánbirtokon volt a pár, amikor a fotók készültek

Vilmos és Katalin egy magánbirtokon pihent a dél-franciaországi Provence-ban, amikor a fotókat távolról, teleobjektívvel készítették. A Closer 2012 szeptemberében közölte a felvételeket, amelyek megjelenése nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában.

Nem sokkal később a hercegi pár a magánszféra megsértése miatt büntetőfeljelentést tett Nanterre ügyészségén, és bírói végzéssel betiltották a fotók további megjelenését.

Az ügyben hat ember - köztük három párizsi székhelyű fotós, a Closer egyik szerkesztője, valamint igazgatója, és a magazint kiadó vállalatcsoport vezérigazgatója - ellen emeltek vádat a francia hatóságok.

A La Provence regionális hetilaptól, amely szintén közzétett egy topless fotót a hercegnőről, a felperesek 50 ezer euró kártérítést követeltek.

A hercegi pár nem vett részt a keddi ítélethirdetésen.