Trópusi vihar csapott le Mexikóra

Mexikó, Lidia, trópusi vihar
70901307. México, 1 Sep. 2017 (Notimex-Especial).- La Secretaría de Marina-Armada de México activó el Plan Marina en su fase de prevención en los estados de Baja California Sur, Colima, Jalisco, Michoacán y Sinaloa para los reducir riesgos e impacto de la tormenta tropical Lidia. NOTIMEX/FOTO/ESPECIAL/COR/DIS
Vágólapra másolva!
Elárasztotta az utcákat és a házakat a Lidia nevű vihar, négyen meghaltak. Egy gyereket az anyja karjai közül ragadott el az ár.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint a halottak száma tovább nőhet, a mentők csak a hét végén mérik fel a helyzetet a katasztrófa sújtotta falvakban.

Los Cabos üdülőhely polgármestere, Arturo de la Rosa Escalante elmondta, pénteken két ember azért halt meg, mert leszakadt egy elektromos vezeték, egy nőt az utcán hömpölygő ár sodort magával,

egy kisbaba pedig kiesett az anyja karjából,

amint az elöntött utcán próbált átjutni.

Az átmeneti szállásokon 1400 embert helyeztek el.

Luis Genar Ruíz, az állami idegenforgalmi hivatal titkára elmondta,

húszezer külföldi turista rekedt

a térségben, miután a vihar miatt felfüggesztették a légiközlekedést.

Forrás: NOTIMEX/Especial

A Lidiát kísérő szelek sebessége 85 kilométerre csökkent, és további enyhülés várható a következő napokban, amikor a vihar eléri a hegyvidéket. A központ szerint szombat estére vagy vasárnapra a vihar alacsony nyomású rendszerré szelídül.

Központja a mexikói Santa Rosaliától 115 kilométerre volt szombat reggel. A Lidia csapadékmennyiségének egy része

a hét végén eléri az Egyesült Államok

délnyugati sivatagos részeit, Dél-Kaliforniát, Nevada északi és Arizona délnyugati részét - közölte a hurrikánközpont.

Az Atlanti-óceánon a 3-as erősségű Irma szélvihar közelít, a következő hét elején várhatóan eléri a Karib-tenger keleti medencéjét. Az előrejelzések szerint az Irma várhatóan rendkívül veszélyes hurrikánná alakul át a következő néhány napban. Egyelőre nem adtak ki miatta figyelmeztetést.