Kilencvenezer embert kellett kiköltöztetni Németországban

Németország, bombák
Frankfurt, 2017. szeptember 2. Rendőrségi szalag zárja le a Wismarer utca környékét Frankfurtban 2017. szeptember 2-án, miután második világháborús bombát találtak egy építkezési területen. Az 1,4 tonnás brit gyártmányú bomba hatástalanítását a következő napra tervezik, amelyhez biztonsági okból több mint 70 ezer helyi lakosnak kell átmenetileg elhagynia az otthonát. (MTI/EPA/Armando Babani)
Vágólapra másolva!
Mintegy 90 ezer embert kellett kilakoltatni a hétvégén két németországi városban, Koblenzben és a pénzügyi fővárosban, Frankfurtban építkezéseken talált, fel nem robbant második világháborús bombák miatt.
Vágólapra másolva!
Kocogó férfi halad el a rendőrségi szalaggal lezárt Wismarer utcán Forrás: MTI/EPA/Armando Babani

Hetvenezer ember szombati frankfurti kitelepítése a legnagyobb ilyen jellegű művelet az ország háború utáni történetében. Az előkelő Westend negyedben talált 1,8 tonnás, 1300 kilogramm robbanószert tartalmazó HC-4000 jelű brit bombát vasárnap fogják hatástalanítani.

Termést visz a pofájában egy mókus egy lezárt építkezési területen Frankfurtban, ahol második világháborús bombát találtak Forrás: MTI/AP/Michael Probst

A lakóházak mellett két kórházat és 10 idősotthont is ki kellett üríteni, és ezt már csütörtökön megkezdték - közölte a rendőrség és a tűzoltók.

A kórházakból száz beteget és 20 újszülöttet kellett elszállítani.

Betegeket evakuál a német tűzoltóság a frankfurti Bürgerhospital közkórházból Forrás: MTI/AP/DPA/Frank Rumpenhorst

Koblenz Karthause nevű részében már szombaton hatástalanították az ott megtalált 500 kilogrammos bombát, így a mintegy 20 ezer lakó visszatérhetett otthonába.