Leütött egy ellenzéki politikust Mjid El Guerrabb, a Macron-párti képviselő

M'jid El Guerrab
Vágólapra másolva!
Kórházban ápolják és meg kellett műteni azt a francia ellenzéki politikust, akit Macron pártjának egyik marokkói származású kéviselője ütött le. M'jid El Guerrabb ellen nyomozás indult.
Vágólapra másolva!

A megtámadott Boris Faure állapota jelentősen romlott miután kórházba szállították. A politikust sürgősen meg kellett operálni- írta közleményében pártja, a PS. Faure a szocialisták külföldön élő föderációjának főtitkára.

A támadó, M'jid El Guerrab Forrás: Wikimedia Commons/Julien Dominguez

Faure jelenleg az intenzív osztályon van állandó felügyelet alatt, így a rendőrség egyelőre még nem tudta kihallgatni.

A két politikus Párizs belvárosában, az V. kerület egyik kávézójának teraszán szólalkozott össze. Egy szemtanú azt mondta, a kormánypárti képviselő motoros bukósisakjával kétszer megütötte Boris Faure-t, aki ettől elesett és vérzett. El Guerrab azt állította, hogy a szocialista képviselő előzőleg rasszista megjegyzést tett rá és csak erre reagált ilyen erőszakosan. Amit egyébként sajnál. A PS vezetői ezt az állítást szürreálisnak nevezték és feljelentették Guerrabot.

A megtámadott Boris Faure és a támadó M'jid El Guerrabb korábban párttársak voltak. A júniusi nemzetgyűlési választások óta állnak egymással konfliktusban, miután a korábban a szocialistákhoz tartozó M'jid El Guerrab az államfő pártjának színeiben a választókörzetében legyőzte a szocialisták jelöltjét. Ezt követően a sajtóban Boris Faure azzal vádolta meg volt párttársát, hogy opportunizmusból csatlakozott a kormánypárthoz, miután nem volt hajlandó a PS-nek a jelöltségért a körzetben rendezett előválasztásán elindulni.