Finnországi késeléses terror: már csak a támadó van börtönben

finnország késelés új képek
Police officers stand next to a person lying on the pavement in the Finnish city of Turku where several people were stabbed on August 18, 2017. Several people were stabbed in the southwestern Finnish city of Turku, police said after shooting and arresting a suspect. Public television station Yle reported that central Turku was on lockdown, with witnesses saying they had seen bodies lying on the ground in a busy area of the town. Businesses were shut. / AFP PHOTO / Kirsi Kanerva
Vágólapra másolva!
Szabadon engedték pénteken az egyik gyanúsítottat, akit a finnországi késeléssel összefüggésben vettek őrizetbe. Bejelentették, hogy gépfegyverrel is ellátják a jövőben a finn rendőröket.
Vágólapra másolva!

Két nő meghalt, nyolc pedig megsérült, amikor augusztus 18-án egy férfi késsel támadt járókelőkre Turkuban.

A hatóságok terrortámadásnak minősítették a történteket, és

hét embert őrizetbe vettek

az üggyel kapcsolatban. Közülük hármat a múlt hét végén szabadon engedtek, további kettőt pedig e hét elején. Már csak a főgyanúsított, a

22 éves Abderrahman Bouanane van rács mögött.

Forrás: AFP/Kirsi Kanerva

Ő marokkói menedékkérőként érkezett Finnországba, és elismerte a támadást, de azt tagadta, hogy terrorista indítékai lettek volna.

Finnország hétezer rendőre

hamarosan gépfegyvereket kap.

A rendőrök fegyverzetének bővítését a terrorveszéllyel indokolta Ari Alanen, a parancsnokság egyik tisztje.

Finnországban júniusban a négyes fokozatú skála kettes szintjére emelték a készültségi szintet, bár az augusztusi volt az országban az első terrortámadás.