Részt vehetett a brit kormányfő a japán Nemzetbiztonsági Tanács ülésén

ABE, Sindzó; MAY, Theresa
Tokió, 2017. augusztus 31. Theresa May brit kormányfő (b) és Abe Sindzó japán miniszterelnök kezet fog a sajtótájékoztatójukon a tokiói állami vendégházban 2017. augusztus 31-én. Theresa May háromnapos látogatáson tartózkodik Japánban. (MTI/EPA/AFP pool/Nogi Kazuhiro)
Vágólapra másolva!
Theresa May, brit kormányfő részt vehetett a japán nemzetbiztonsági Tanács ülésén. E ritka megtiszteltetésben egyedül Tony Abott akkori ausztrál miniszterelnöknek lehetett része, 2014-ben.
Vágólapra másolva!

Az, hogy a brit kormányfő részt vehetett a Nemzetbiztonsági tanács ülésén a brit-japán egység példázását és Észak-Koreának szólt- fogalmazott a Kyodo japán hírügynökség.

Forrás: MTI/EPA/AFP POOL/Nogi Kazuhiro

Theresa May azért látogatott el Japánba, hogy Abe Sindzó kormányfővel az észak-koreai katonai fenyegetésről tárgyaljon. Tárgyalásuk végül szoros együttműködést szült. Közös nyilatkozatukban megemlítették, hogy Észak-Korea nukleáris és rakétaprogramja a legfenyegetőbb.

A két kormányfő megígérte, hogy együtt dolgoznak védelmi technológiák terén, és kormányaik együttműködnek a terrorizmus elleni harcban.

May azt is elmondta, hogy Japánnal felgyorsítják az Észak-Korea elleni újabb szankciók meghatározását.