Támadásra készült egy férfi a Buckingham-palota ellen

Buckingham palota elleni támadás
Police officers stand guard at a police cordon next to Buckingham Palace following an incident where a man armed with a knife was arrested outside the palace following a disturbance in London on August 26, 2017. Scotland Yard has said two male police officers suffered minor injuries when they detained the man and were both treated by paramedics at the scene. / AFP PHOTO / CHRIS J RATCLIFFE
Vágólapra másolva!
A 26 éves Mohiussunnath Choudhury terrorcselekmény vádjával néz szembe, a férfi egy autót vezetett a palotán kívüli rendőrségnek péntek este, majd a több mint egy méteres kardjához nyúlt.
Vágólapra másolva!

Három tiszt könnyebb sérüléseket szenvedett. A terrortámadás péntek este történt, akkor, amikor Brüsszelben egy szomáliai migráns késsel támadt katonákra.

Rendőrök a Buckhingam-palota előtt Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

"Allah Akbar" - ezt kiáltotta a tisztek felé.

Pont úgy, mint a brüsszeli támadó. Choudhury-t Lutonból azzal vádolják, hogy részt vett a Constitution Hill elleni pénteki terrorcselekmény előkészületeiben is.

A pénteki támadás helyszíne Forrás: AFP/Chris J Ratcliffe

A királyi család tagjai nem tartózkodtak az esemény idején a Buckingham-palotában. A királynő jelenleg a megszokott pihenését tölti a skóciai Balmoralban.