Eltűnt a 9 éves kislány az esküvő után, egy ember őrizetben

eltűnt francia 9 éves kislány
French gendarmes search for evidence in Pont-de-Beauvoisin on August 30, 2017 after the disappearance of a 9-year-old girl. Police reinforcements arrived to take part in a fresh search of an area in the French Alps where a nine-year-old girl went missing during a family wedding at the weekend. Another 60 police joined teams on the ground searching around the village of Pont-de-Beauvoisin where Maelys de Araujo disappeared at 3:00 am (0100 GMT) on August 27. / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
Vágólapra másolva!
Egy férfit letartóztatott a rendőrség, miután egy vasárnapi esküvő után eltűnt egy kilenc éves kislány a franciaországi Isére megye keleti részén. A Le Figaro információi szerint a férfi bűnöző, droggal is kereskedett, de szexuális bűncselekmények miatt sohasem bűntették.
Vágólapra másolva!

Maëlys de Araujót hajnalban látták utoljára az esküvőn, a gyerekek játszórészén a Pont-de-Beauvoisin csarnokban.

Folyik a keresés az eltűnt francia kislány után Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A most letartóztatott 34 éves férfi szintén vendég volt az esküvőn

– hivatkozik az ügyész szavaira a Dauphiné Libéré újság.

A letartóztatott férfi következetlen válaszokat adott a hollétét illető kérdésekre, ráadásul a rendőrség már korábban is ismerte, házát átkutatták – számolt be róla a BFMTV.

Maëlys szüleivel és nővérével érkezett az esküvőre.

Miután kiderült az eltűnése, a DJ mindenkit figyelmeztetett és a 180 fős vendégség együtt kereste a kislányt – a rendőrséget is értesítették, akik kutatásba kezdtek.

Búvárok is segítik a kutatást Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A helyi rendőrség, valamint kereső és kutató csapatok, búvárok és barlangászok is Maëlys keresésébe kezdtek az igencsak fás területen, de nem akadtak a kislány nyomára.

A nyomkereső kutya elvesztette a nyomot a közeli parkolóban – az AFP szerint talán autóval vihették el onnan.

A rendőrség természetesen minden vendéget kikérdezett, valamint a közelben tartott másik két rendezvény vendégeit is.

Sűrű az erdő a közelben Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A keresés csütörtökön tovább folytatódott az esőben, de egy rendőr azt mondta a francia tévének, hogy egyre kevésbé valószínű, hogy nyomra bukkanhatnak.

A letartóztatott férfiről kevés információt lehet tudni: csak annyit, hogy 34 éves, nem szerepelt a meghívottak közül, de az apa az esküvő idején látta és odahívta, egyen ő is. Az esküvő helyszínétől néhány kilométernyire lakik. Abban az időben, amikor a kislány eltűnt, akkor tűnt el a férfi is az esküvői vendégek szeme elől. Drogkereskedés miatt korábban már bűntették. A Le Figaro úgy tudja, nem nyilvántartott szexuális bűnöző.