Azzal vádolja egy szerzetes a L'Oréalt, hogy ellopta a fiatalító krémjét

L'oreal, logó, termék
20151023 - BASTOGNE, BELGIUM: Illustration picture taken during a visit to the L'Oreal Libramont cosmetics factory in Recogne, Bastogne, Friday 23 October 2015, on the occasion of the 40th anniversary of it's opening. BELGA PHOTO ANTHONY DEHEZ
Vágólapra másolva!
Szabadalmaztatott öregedésgátló technológia ellopásával vádolja a L'Oréal kozmetikai óriásvállalatot az amerikai szövetségi bíróságon egy volt katolikus szerzetes, aki a formulával készült krémeket árult, hogy így szerezzen pénzt az elesetteket segítő munkájához.
Vágólapra másolva!

Dennis Wryzykowski és cége, a Carmel Laboratories bírósági keresetéhez a Massachusettsi Orvosi Egyetem is csatlakozott, amely 2009-ben kifejlesztette a formulát, és a szabadalom használatának jogát az egykori szerzetes cégére ruházta át.

A kereset szerint az Easeamine névre hallgató krémet az egyetem két tudósa fedezte fel, akik arra jöttek rá, hogy az emberi szívben található adenozin nevű kémiai összetevő segít megőrizni a bőr rugalmasságát.

A formulát feltaláló két tudós egyike, James Dobson Jr. már nyugdíjba vonult.

L'Oréal gyára

Forrás: AFP/Anthony Dehez

Feltételezésük szerint a L'Oréal tisztában volt azzal, hogy már szabadalmaztatták a technológiát, és annak ellenére, hogy a hasonlóság miatt nem tudták szabadalmaztatni a saját eljárásukat, mégis rengeteg saját terméket dobtak piacra a formulával.

A formula felhasználásával készült krémet 65 dollárért (17 ezer forintért) árulta tubusonként az interneten,

hogy így gyűjtsön pénzt segélyalapja börtönrabok, drogfüggők és iskolás gyermekek közt folytatott jótékonysági munkájához – nyilatkozta Dennis Wryzykowski egy interjúban.

Wryzykowski úgy véli, a L'Oréal termékei tönkretették az üzletét, a bevétel elmaradása miatt el kellett adni egy spirituális központnak szánt ingatlant, és idő előtt be kellett fejezni más karitatív munkákat.

– mondta.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Vivien Killilea

A L'Oréal a kereset elutasítására kérte a Delaware-i bíróságot, mert véleményük szerint a termékeiknél alkalmazott felhasználási mód nem sértette meg a Massachusettsi Egyetem szabadalmát.

– nyilatkozták.

James Dobson Jr. szerint nagyon dühítő, hogy a L'Oréal tudott a szabadalom létezéséről, mégis megsértette, és ráadásul egy nemes célért dolgozó szervezetnek is ártott ezzel.

Dennis Wryzykowski a massachusettsi Millburyben vezeti vallási közösségét, amely 2008 óta nem tartozik a katolikus egyházhoz, jelenleg nonprofit szervezetként működik.