Megölték a terhes nőt, hogy elvegyék a gyerekét

2017.08.30. 11:22

Egy középkorú pár megölt egy 22 éves várandós anyát, hogy elvegyék tőle a gyerekét. A nő holttestét zsákba csomagolták, majd a folyóba dobták Észak-Dakotában. 

A 22 éves Savanna LaFontaine-Greywind 8 hónapos terhes volt, amikor váratlanul eltűnt augusztus 19-én.

Eltűnése után néhány nappal egy kajakos bukkant rá egy fekete zsákra a folyóban. A zsákban a kismama holtteste volt. 

A rendőrség szerint egyértelmű, hogy gyilkosság történt. Egy középkorú pár az elsőszámú gyanúsított, jelenleg börtönben ülnek. 

A fiatal nő kisbabáját keresték a rendőrök, amikor házkutatási paranccsal léptek be a középkorú pár lakásába. A lakásban megtalálták az újszülöttet.

A pár női tagja azt állította, hogy az anya meglátogatta őt, két nappal az eltűnése előtt. Azzal kéréssel kereste fel, hogy tudna-e gondozni egy egészséges újszülöttet. Állítása szerint a kismama később előkerült egy újszülöttel a kezében, akit átnyújtott neki, majd eltűnt. 

A pár tagjai viszont egy idő után egymásnak ellentétes állításokat tettek. A férfi például azt mondta, hogy amikor a munkából hazament, feleségét a fürdőszobában találta, ahol a vérnyomok eltüntetésén dolgozott. Majd megmutatta neki a kisbabát, akiről azt állította, hogy ő szülte.

Ezután eltüntették a véres törölközőt és a vérnyomokat - mesélte a férfi a rendőröknek.  

A nő holttestének boncolása után megállapították az orvosszakértők, hogy valóban gyilkosság történt. Arról viszont, hogy a kisbaba végül hogyan jött a világra nem mondtak semmit.