Kim Dzsongun: A következő célpont amerikai lesz

2017.08.30. 04:18

A dél-koreai-amerikai hadgyakorlat elleni tiltakozásul bocsátott fel tegnap közepes hatótávolságú rakétát Észak-Korea - közölte szerdán a KCNA phenjani állami hírügynökség. A beszámoló szerint a következő célpont az Egyesült Államok külbirtoka, Guam lehet.

A legutóbbi gyakorlat olyan volt, mint a valódi háború, amely a koreai néphadsereg műveleteinek első lépése a csendes-óceáni térségben, előjátéka annak, hogy elérjék az Egyesült Államok külbirtokát, Guamot - közölte a KCNA észak-koreai hírügynökség.

A gyakorlatot Kim Dzsongun felügyelte. Az észak-koreai vezető nagyon elégedett volt a sikeres rakétateszttel. A cikk szerint Phenjan folyamatosan figyeli majd, miképpen cselekszik az Egyesült Államok, és annak fényében határoz jövőbeni lépéseiről. 

Észak-Korea augusztus elején jelentette be, hogy négy, Hvaszong-12-es típusú rakétát lőne ki a Guam körüli vizekreForrás: AFP/Str

A jelentésben azt írták, hogy a rakéta "pontosan eltalálta célpontját" a Csendes-óceánon.
Észak-Korea augusztus elején kilátásba helyezte, hogy négy Hvaszong-12-es rakétát indít a Guam körüli vizekre, miután Donald Trump amerikai elnök "tűzzel és haraggal" fenyegette meg Phenjant, ha Észak-Korea tovább fenyegetné az Egyesült Államokat.

New Yorkban ezekben az órákban ülésezik az ENSZ Biztonsági Tanácsa, hogy határozzon, milyen további lépéseket tegyen a nemzetközi közösség Észak-Koreával szemben.