Bombázással válaszoltak az észak-koreai rakétára

Vágólapra másolva!
Dél-Korea igen gyorsan válaszolt az újabb észek-koreai rakétakísérletre. Két F15K vadászbombázó összesen nyolc bombát dobott le egy hadgyakorlat keretében. A dél-koreai közlemény szerint a bombák a kijelölt helyeken csapódtak be, ezzel bizonyítva, hogy Dél-Korea gyorsan és hatékonyan képes stratégiai célpontokat megsemmisíteni Észak-Koreában.
Vágólapra másolva!

Észak Korea újabb és újabb rakétakísérleteket hajt végre. A kommunista diktátor, Kim Dzsong Un bejelentette, az a célja, hogy nukleáris csapást mérjen az Egyesült Államok csendes-óceáni támaszpontjára, Guam szigetén. Most újabb lépést tett, egy észak-koreai rakéta átrepült Japán felett, és a második legnagyobb japán szigettől, Hokkaidótól 1180 kilométerre a tengerbe csapódott.

F-15K repülőgépek és MK84-es bombák Forrás: Origo

A észak-koreai sorozatos erődemonstrációra válaszul éppen amerikai–dél-koreai közös hadgyakorlat zajlik tízezer katonával. A rakéta kilövésére válaszul valódi MK84-es bombákkal két F15K repülőgép szállt fel, és sikeres gyakorlatot végrehajtva nyolc bombát dobott le Dél-Korea észak-keleti, lakatlan részén, közel az észak-koreai határhoz. Az MK84-es bombák 900 kilogramm súlyúak és komoly pusztítást képesek okozni.

A bombák pontosan célba találtak Forrás: Origo

A dél-koreai elnök, Mun Dzsae In szóvivője útján közölte, hogy az élesben végrehajtott hadgyakorlat megmutatta, Dél-Korea képes megvédeni magát egy esetleges észak-koreai támadás esetén. Fejlett légiereje gyorsan reagál, és ahogy a nyolc bomba pontos célba juttatása is megmutatta, meg tudja semmisíteni Észak-Korea stratégiailag fontos célpontjait.