Barcelonai terrortámadás: Múzeumba kerülnek az utcán elhelyezett emléktárgyak és üzenetek

2017.08.29. 13:23

A két héttel ezelőtt történt terrortámadás áldozatainak emlékére kihelyezett emléktárgyakat és üzeneteket múzeumban őrzik tovább.

A La Rambla sétányon – a merénylet helyszínén- kihelyezett emléktárgyak felszámolását már hétfőn elkezdte a városi önkormányzat.

A helyi polgármester a twitteren tette közzé, hogy megőrzik és vigyáznak a tárgyakra, üzenetekre hiszen azok: "Ennek a szolidáris és bátor városnak a kincsei"

Az áldozatok előtt róják le kegyeletüket az emberek a barcelonai Las Ramblas sugárúton, az egyik tetthelyen 2017. augusztus 23-án.Forrás: MTI/AP/Manu Fernandez

A tervek szerint a Barcelonai Történeti Múzeum és a városi levéltár gondozza majd az összegyűjtött tárgyakat. Minden egyes darabot dokumentálnak és kategorizálnak, hogy örökre megmaradjanak a köztudatban és az emlékezetben.

A város önkormányzat kijelölt egy helyszínt, ahová továbbra is lehet helyezni virágokat, tárgyakat. Emellett egy emlékmű felállítását is tervezik a jövőben.

Az eddig kihelyezett mécsesek és virágokat sem dobják ki. A virágokat komposztálják a gyertyákat pedig egy szociális szervezet kapja, ahol a maradék viaszból új gyertyákat öntenek majd – ismertette a polgármester.

KAPCSOLÓDÓ CIKK