Barcelonai terrortámadás: Múzeumba kerülnek az utcán elhelyezett emléktárgyak és üzenetek

Barcelona, 2017. augusztus 18. Az áldozatok előtt róják le kegyeletüket az emberek a barcelonai Las Ramblas sugárúton, az egyik tetthelyen 2017. augusztus 23-án. Augusztus 17-én terroristák járókelőket gázoltak el Barcelonában, utána pedig az ugyancsak katalóniai Cambrilsban, a két támadásban tizenöt ember életét vesztette, több mint 150 megsebesült. (MTI/AP/Manu Fernandez)
Vágólapra másolva!
A két héttel ezelőtt történt terrortámadás áldozatainak emlékére kihelyezett emléktárgyakat és üzeneteket múzeumban őrzik tovább.
Vágólapra másolva!

A La Rambla sétányon – a merénylet helyszínén- kihelyezett emléktárgyak felszámolását már hétfőn elkezdte a városi önkormányzat.

A helyi polgármester a twitteren tette közzé, hogy megőrzik és vigyáznak a tárgyakra, üzenetekre hiszen azok: "Ennek a szolidáris és bátor városnak a kincsei"

Az áldozatok előtt róják le kegyeletüket az emberek a barcelonai Las Ramblas sugárúton, az egyik tetthelyen 2017. augusztus 23-án. Forrás: MTI/AP/Manu Fernandez

A tervek szerint a Barcelonai Történeti Múzeum és a városi levéltár gondozza majd az összegyűjtött tárgyakat. Minden egyes darabot dokumentálnak és kategorizálnak, hogy örökre megmaradjanak a köztudatban és az emlékezetben.

A város önkormányzat kijelölt egy helyszínt, ahová továbbra is lehet helyezni virágokat, tárgyakat. Emellett egy emlékmű felállítását is tervezik a jövőben.

Az eddig kihelyezett mécsesek és virágokat sem dobják ki. A virágokat komposztálják a gyertyákat pedig egy szociális szervezet kapja, ahol a maradék viaszból új gyertyákat öntenek majd – ismertette a polgármester.

Terrortámadás Barcelonában: emberek közé hajtott egy teherautó http://www.life.hu/news/20170817-terrortamadas-barcelonaban-emberek-koze-hajtott-egy-teherauto.html